U bent hier: Home > Nieuws > Bezoekregeling (17)

Bezoekregeling (17)

26/02/2021

Beste bezoeker,

In de media kon u vernemen dat de werking en bezoekregeling in de Vlaamse woonzorgcentra versoepelen. Het “Agentschap Zorg en Gezondheid” staat deze versoepeling toe wanneer het woonzorgcentrum aan volgende twee voorwaarden voldoet:

  • Minimum 90% van de bewoners en minimum 70% van het personeel moet gevaccineerd zijn.
  • Versoepeling kan pas ten vroegste 10   dagen na het toedienen van de tweede prik.

Met de hierboven vermelde aantallen halen wij bij de medewerkers voldoende ruim de vaccinatiegraad. Bij de bewoners halen wij de vaccinatiegraad van 90%  niet.

De grote uitbraak kort voor het eerste vaccinatiemoment heeft als gevolg dat er een groot aantal opnames zijn na de vaccinatie. Deze bewoners zijn meestal niet gevaccineerd (ouderen van thuis,  ziekenhuis, ed.) wat onze dekkingsgraad naar beneden haalt.

Aangezien de voorwaarden nog niet vervuld zijn, kunnen we niet integraal overgaan naar de eerste fase van versoepeling. In overleg met het “Agentschap Zorg en Gezondheid” en het lokaal medisch beleid willen we in onze bezoekregeling een zo goed mogelijk evenwicht zoeken tussen welzijn en veiligheid. Toch zal een eerste versoepeling vanaf 8 maart kunnen doorgaan. Intussen zoeken wij verder naar een oplossing met het Agentschap Zorg en Gezondheid om onze vaccinatiegraad te laten stijgen.


1.       Bezoek op de kamer

Er is de mogelijkheid om dagelijks (behalve op vrijdag), alsook in het weekend op bezoek te komen bij uw familielid op de kamer. Dit dient telkens dezelfde bezoeker te zijn, gedurende 14 dagen.

Voor de bewoners met partner kan de partner samen met de vaste bezoeker op bezoek komen bij hun familielid op de kamer.

Er is 5 dagen op 7 bezoek mogelijk.

2.       Wandelen met uw familielid tijdens de geplande bezoekmomenten.
Op 2 vaste weekdagen is er de mogelijkheid om tijdens de geplande bezoekmomenten samen met uw familielid een wandeling te maken op het domein.

3.       Registratie van uw bezoek
Per verdiep dient u ieder bezoek op voorhand te registreren via het gekend agendabeheer op de website: www.afspraken.be. Om samenscholing aan de inkom te vermijden vragen wij het uur waarop u registreert te respecteren.

Wij hopen snel meer duidelijkheid te krijgen over de vaccinatie van de nog niet gevaccineerde bewoners en houden jullie verder op de hoogte. Wij willen iedereen bedanken voor de volharding en de blijvende inzet gedurende deze periode.

Wij zijn blij dat wij u terug mogen verwelkomen in ons WZC!

Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking.

Toegevoegd in de categorie Nieuws Terug naar het nieuws overzicht
Categorieën