U bent hier: Home > Nieuws > Bezoekregeling (22)

Bezoekregeling (22)

08/06/2021

Beste bewoner en bezoeker,

De vaccinatiecampagne loopt vlot en de cijfers die het aantal besmettingen in de regio weergeven blijven dalen. We zijn dan ook blij u een volgende stap in de versoepeling van de coronamaatregelen in het wzc te kunnen aankondigen.

Vanaf woensdag 9 juni gelden volgende zaken:

Externe zorgverleners:
De externe zorgverleners, met inbegrip van de kappers, volgen de interfederale richtlijnen inzake hygiëne en preventiemaatregelen. Zij registeren zich op de afdeling waar ze bewoners bezoeken.

Bezoek
Elke bewoner kan dagelijks bezoek ontvangen. Wilt u  met volgende richtlijnen rekening houden:

- U kan zich registeren in de zithoek op de afdeling. Graag uw naam en telefoonnummer noteren bij de kamernummer van de bewoner die u bezoekt. De bezoekers voor de bewoners op het gelijkvloers kunnen zich aan de toegangsdeur van de afdeling registeren.

- Gezien de oppervlakte van de kamer kunnen maximum 2 bezoekers tegelijk op bezoek komen in de kamer. Misschien is het handig om binnen de familie afspraken te maken wie wanneer op bezoek komt.

- Bij mooi weer kan u steeds uw bewoner meenemen naar buiten voor een wandeling of om op het terras/ de binnentuin te vertoeven. Buiten gelden dezelfde regels als in de maatschappij.

- Indien uw bewoner in de living verblijft, vragen we om samen naar de kamer te gaan. Dit om contacten tussen verschillende “familiebubbels” te vermijden alsook om de rust tijdens een activiteit of maaltijd te bewaren voor alle bewoners.

- Tussen 16.30u en 17.30u wordt de lift in de centrale inkom intensief gebruikt door de medewerkers om maaltijden, afdienkarren en dergelijke te verplaatsen. Wilt u het gebruik van de lift op dit tijdstip tot een minimum beperken?
Op vrijdagnamiddag is er eveneens een intensief gebruik van de lift omdat bewoners terug de kans krijgen om naar de kapel te gaan.

- Op heden worden activiteiten en  gebedsdiensten enkel georganiseerd voor bewoners. Op die manier hoeven we geen extra maatregelen toe te passen.

- Om veiligheidsredenen zal de inkomdeur vanaf 18u vast zijn. U kan steeds het gebouw verlaten mits het intoetsen van de code. Indien u na 18u nog het gebouw wil betreden, kan u aanbellen aan de parlefoon.

- Mogen we vragen om de gekende afspraken rond het dragen van het chirurgisch mondmasker, de handhygiëne en het bewaren van afstand strikt te blijven volgen? Alvast bedankt om ons hierin te steunen.

Uitgaansregeling
Indien de bewoner op bezoek wil gaan bij één van zijn vaste contacten vragen we om organisatorische redenen om dit op voorhand met de respectievelijke verantwoordelijke te bespreken.
We hopen dat deze uitbreiding in de versoepelingen een verademing is voor onze bewoners en zijn bezoekers. Samen met de medewerkers zijn we er klaar voor om aan een mooie, veilige zomer te beginnen.


Met vriendelijke groeten,

Hervé Van Doorselaere
Directeur

Toegevoegd in de categorie Nieuws Terug naar het nieuws overzicht
Categorie├źn