Wat te verwachten van de begeleiding en de werking bij Woonzorg
Een team van gekwalificeerde verpleeg- en zorgkundigen staat in voor de continue zorg voor onze bewoners. Een toenemende specialisatie en een sterke differentiatie van ons hulpaanbod staan voorop. Om dit te kunnen realiseren hebben we diverse referentieverpleegkundigen. Zij specialiseren zich, naast de basiszorg, in hun referentiedomein (bv. wondzorg, palliatieve zorg, dementie,…) en geven hun kennis en vaardigheden door aan hun collega’s.
Aan bewoners waarvoor genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is, wordt palliatieve zorg aangeboden, steeds vertrekkend vanuit de levensgeschiedenis van de bewoner en in overleg met zijn dierbaren.
De behandelend geneesheer kan vrij gekozen worden.
De maaltijden worden dagelijks en ter plaatse door onze keukenploeg bereid.
Onze onderhoudsploeg zorgt voor een nette leefomgeving.
De bewonersdienst waaronder animatie, ergotherapie, kinesitherapie en de pastorale dienst helpt het verblijf in onze voorziening zo aangenaam mogelijk te maken. Dit door het organiseren van activiteiten in groep of individueel, het zoeken naar mogelijkheden om de zelfredzaamheid te verhogen, aandacht te hebben voor sociaal contact en spirituele noden.
We kunnen ook rekenen op de belangeloze inzet van onze vrijwilligers. Zij verruimen de dienstverlening naar de bewoners. Vrijwilligers vormen een verbintenis met de wereld buiten de woonzorg.
Onze voorziening wil een open huis zijn. Op de woongelegenheid mogen de bewoners ontvangen wie ze willen, wanneer ze willen. Om veiligheidsredenen worden de buitendeuren ’s avonds gesloten. Wie dan de voorziening nog binnen wil, dient aan te bellen aan de hoofdingang.
Iedere afdeling heeft haar eigen woonklimaat en zorgorganisatie waarbinnen de medewerkers op de afdeling, onder leiding van hun verantwoordelijken, medeverantwoordelijkheid dragen. Familie is steeds welkom om samen met ons, in overleg, de gedeelde zorg voor de bewoner op te nemen.
Verpleegpost | Kinélokaal |